De lekkerste cornflakes recepten!

Cornflakes recepten
Iedereen weet wel hoe je cornflakes moet eten. In je kommetje gooi je wat cornflakes en een scheutje melk erbij. Voila! Een heerlijke kom cornflakes. Maar wist je ook dat je cornflakes in een hele hoop andere recepten kan verwerken? In deze blogpost zullen we je inspireren om aan de slag te gaan in de keuken met de lekkerste cornflakes recepten!
Voorgerecht
Laten we beginnen met een voorgerecht. Als voorafje serveren wij je de wentelteefjes met een jasje van cornflakes. Ideaal als voorgerecht maar ook voor ontbijt!
Ingrediënten:
- 2 eetlepels ongezouten boter
- 2 grote eieren
- 2 eetlepels melk
- 1/2 theelepel vanille-extract
- 1/4 theelepel kaneel
- Snufje nootmuskaat
- 4 sneetjes brood, gesneden in reepjes (niet te dun)
- 2 kopjes grof gemalen cornflakes
- Ahornsiroop, voor serveren
Bereidingswijze:
Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Klop in een grote kom het volgende; eieren, melk, vanille, kaneel en nootmuskaat. Wanneer het goed gemengd is doop je de broodreepjes in het mengseltje. Daarna doe je hetzelfde maar dan met de cornflakes. Bak de reepjes totdat ze goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer 2 à 3 minuten aan elke kant. Als topping kan je ahorn siroop over de reepjes gieten. Een makkelijk voorgerecht om je gasten of jezelf even te zoet te houden!
Hoofdgerecht
Voor de hoofdgerecht gaan we voor het meest veelzijdige stukje vlees, kip!
Ingrediënten:
- 4 kipfilets
- 1/2 kopje bloem
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel cayennepeper
- Zout en peper
- 2 grote eieren
- 6 kopjes grof gemalen cornflakes
- 3 eetlepels ongezouten boter, gesmolten
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een omrande bakplaat met folie. Meng bloem, tijm, cayennepeper, zout en peper. Klop de eieren in een kom. Vervolgens doop je de kip in de kruiden en daarna in het geklopte ei. Laat de kip goed afdruipen voordat je het in de cornflakes dipt.
Besprenkel de kip met gesmolten boter. Daarna laat je de kip ongeveer 30-45 minuten in de oven rusten. Check of het korstje krokant is en of je kip gaar is.
Toetje
Als toetje gaan we voor de klassieker, ijs! Niet zomaar ijs, want we hebben er natuurlijk een cornflakes-touch aan gegeven.
Ingrediënten:
- 5 kopjes gemalen cornflakes
- 1/2 kop gezouten boter
- 2 tl gemalen kaneel
- Vanille ijs
Opties voor toppings:
Honing, karamelsaus, chocolade fudge saus, slagroom, kersen
Bereidingswijze:
Smelt boter in een hoge koekenpan op middelhoog vuur. Zodra de boter is gesmolten, roer dan de fijn gemalen cornflakes en kaneel er doorheen en verhoog de temperatuur een beetje. Blijf het mengsel roeren tot het een goudbruin kleurtje krijgt. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Laat het mengsel in een ondiepe schaal afkoelen.
Haal het vanille ijs uit de vriezer en schep er een mooi bolletje ijs uit met bijvoorbeeld een ijsschep. Pak de schaal met het cornflakes mengsel erbij en rol vervolgens het ijsbolletje door de cornflakes heen. Zorg ervoor dat de ijsbol een mooi en gelijke cornflakes laag krijgt. Rol op dezelfde manier een aantal ijsbolletjes. Serveer ze onmiddellijk met de toppings of bewaar het in een luchtdichte bak en bewaar het in de vriezer om het later te serveren.
Met onze recepten zet je in een handomdraai een 3 gangen diner klaar die geïnspireerd is op cornflakes. Ben je niet zo van een fancy inspired cornflakes gerecht? Dan kun je natuurlijk ook een authentieke kom cornflakes tappen uit onze handige Cornflakes Dispenser!
Happy cornflakes day!
Opmerkingen (0)